FCA تحویل کالا در محل مقرر به حمل کننده

این مطلب را به اشتراک بگذارید

FCA تحویل کالا در محل مقرر به حمل کننده

اصطلاح «تحویل کالا در محل مقرر به حمل کننده» یکی از شیئه های اینکوترمز بدین معناست که فروشنده تحویل کالا را هنگامی به انجام میرساند که آن را پس از ترخیص برای صدور، در محل مقرر در اختیار حمل کننده تعیین شده از سوی خریدار، قرار دهد. باید متذکر شد که محل انتخاب شده برای تحویل، بر تعهد بارگیری و تخلیه کالا در این محل تاثیر دارد. اگر تحویل در محل کار فروشنده انجام پذیرد، فروشنده مسئولیت بارگیری را برعهده دارد. چنانچه بارگیری در محل دیگری صورت گیرد، فروشنده مسئول تخلیه نیست.

از اصطلاح FCA میتوان برای هر شیوه ای از حمل و نقل از جمله حمل و نقل مرکب استفاده کرد.

«حمل کننده» به معنای هر شخصی است که در قرارداد حمل و نقل تعهد میکند که حمل کالا را از طریق راه آهن (حمل و نقل ریلی)، جاده (حمل و نقل جاده ای)، دریا (حمل و نقل دریایی)، هوا (حمل و نقل هوایی)، آبراههای داخلی، یا ترکیبی از این شیوه ها انجام دهد یا ترتیبات انجام آن را فراهم کند.

اگر خریدار شخصی غیر از حمل کننده را برای دریافت کالا تعیین کند، فرض بر این است که فروشنده با تحویل کالا به این شخص، تعهد خود برای تحویل را به انجام رسانده است.

تعهدات فروشنده FCA

فروشنده باید کالا و سیاهه تجاری یا پیام الکترونیکی معادل آن را طبق قراداد فروش و همین طور هر گونه گواهی مطابقت دیگری را که ممکن است در این قرارداد درخواست شه باشد، تهیه کند.
 
فروشنده باید به مسئولیت و هزینه خود، هرگونه مجوز یا دیگر اجازه نامه رسمی برای صدور کالا را اخذ کند و در صورت افتضاء کلیه تشریفات گمرکی لازم جهت صدور آن را انجام دهد.
 

الف) قرارداد حمل: تعهدی ندارد.
با وجود این اگر خریدار درخواست کرده یا رویه تجاری مقرر داشته باشد و خریدار در زمان مناسب دستور مغایری نداده باشد، فروشنده میتواند به هزینه و مسئولیت خریدار، قراداد حمل را طبق شرایط متداول منعقد نماید. فروشنده میتواند ار انعقاد قراداد مزبور خودداری کند و در چنین صورتی باید مراتب را دقیقا به اطلاع خریدار برساند.
ب) قراداد بیمه: تعهدی ندارد.

فروشنده باید کالا را در تاریخ یا ظرف مدت توافق شده برای تحویل، در محل مقرر به حمل کننده یا شخص دیگری که خریدار تعیین کرده طبق بند الف ماده (۳) از قسمت الف، فروشنده او را برگزیده است، تحویل دهد.
الف) اگر محل مقرر، محل کار فروشنده باشد، هنگامی تحویل انجام میشود که کالا در وسیله پیش بینی شده توسط حمل کننده ای که خریدار یا شخص دیگری که از جانبش عمل میکند او را تعیین کرده است، بارگیری شده باشد.
ب) اگر محل مقرر، جایی غیر از محل مذکور در بند الف) باشد، هنگامی تحویل انجام میشود که کالا در وسیله نقلیه فروشده و به صورت تخلیه نشده، در اختیار حمل کننده یا شخص دیگری که خریدار تعیین کرده یا فروشنده وی را برگزیده است، قرار گیرد.
چنانچه در محل مقرر در مورد هیج نقطه مشخصی توافق نشده یا نقاط متعددی وجود داشته باشد، فروشنده میتواند نقطه ای را در محل تحویل برگزیند که به بهترین وجه منظورش را تامین کند.
فروشنده باید با رعایت مفاد (۵) از قسمت ب، همه گونه خطر از میان رفتن یا آسیب دیدن کالا را تا زمانی که طبق ماده(۴) از قسمت الف، تحویل داده شود، تقبل کند.
 
فروشنده باید با رعایت مفاد ماده (۶) از قسمت ب :
– کلیه هزینه های مربوط به کالا را تا زمانی که طبق ماده (۴) از قسمت الف تحویل داده شود، بپذیرد.
– در صورت اقتضاء، مخارج تشریقات گمرکی و همین طور کلیه حقوق و عوارض، مالیاتها و دیگر هزینه های متعلق به صدور کالا را بپردازد.
فروشنده باید به خریدار در این مورد که طبق ماده (۴) از قسمت الف تحویل داده شده است، اطلاع کافی بدهد. اگر حمل کننده از تحویل گرفتن کالا طبق ماده (۴) از قسمت الف در موعد توافق شده خودداری ورزد، فروشنده باید مراتب را به اطلاع خریدار برساند.
 
فروشنده باید به هزینه خود، مدرک متداولی که دلیل بر تحویل دادن کالا طبق ماده (۴) از قسمت الف باشد، جهت خریدار تهیه کند.
فروشنده باید بنا به درخواست خریدار و به مسئولیت و هزینه او، هرگونه کمکی جهت تهیه سند حمل و نقلی ( برای مثال، بارنامه دریایی قابل انتقال، راهنامه دریایی غیر قابل انتقال، سند حمل و نقل از طریق آبراه داخلی، راهنامه هوایی، سند حمل و نقل از طریق راه آهن، سند حمل و نقل جاده ای، یا سند حمل و نقل مرکب) برای قرارداد حمل مبذول دارد، مگر اینکه سند اشاره شده در بند پیشین، سند حمل و نقل باشد. در مواردی که فروشنده و خریدار توافق کرده باشند که از طریق وسایل الکترونیکی ارتباط برقرار کنند، سند اشاره شده در بند پیشین ممکن است جای خود را به پیامی معادل در قالب مبادله الکترونیکی داده ها بدهد.

تعهدات خریدار FCA

خریدار باید قیمت کالا را به گونه مقرر در قرارداد فروش پرداخت کند.
 
خریدار باید به مسئولیت و هزینه خود، هرگونه مجوز یا دیگر اجازه نامه رسمی برای ورود کالا را اخذ کند و در صورت افتضاء ، کلیه تشریفات گمرکی جهت ورود و ترانزیت آن از هر کشوری را انجام دهد.
 

الف) قرارداد حمل: خریدار باید به هزینه خود، قرارداد حمل کالا را از محل مقرر منعقد کند، مگر هنگامی که فروشنده به ترتیب پیشبینی شده در بند الف ماده (۳) از قسمت الف قرارداد حمل را منعقد کرده باشد.
ب) قرارداد بیمه: تعهدی ندارد.

خریدار باید هنگامی که کالا طبق ماده (۴) از قسمت الف تحویل داده شد، آن را تحویل بگیرد.
 
[kkstarratings]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.

واگن مسطح ّFlate wagon
بلاگ

انواع واگن مسطح کالای راه آهن

واگن مسطح کالای راه آهن دارای کف تخت، معمولا تمام طول، عرشه و کمی یا بیش از حد فوقانی است. این واگن های فلت برای حمل اتومبیل به کار میروند